Overslaan en naar de inhoud gaan
Ontwerp, bouw en kleur je eigen Mondriaan-droomhuis
Ontwerp, bouw en kleur je eigen Mondriaan-droomhuis

Mondriaanhuis biedt online knutselplezier

Met de online knutselopdrachten van het Mondriaanhuis hoeft niemand zich te vervelen tijdens de voorjaarsvakantie. Ontwerp, bouw en kleur je eigen Mondriaan-droomhuis. Of ga aan de slag met de kleurplaat.

Honderd jaar geleden ontwierp Piet Mondriaan zijn beroemde atelier in Parijs. Helemaal naar zijn eigen smaak. Voor kinderen die zelf creatief aan de slag willen gaan is er de doe-het-zelf-knutselopdracht Maak je eigen Mondriaanhuis.

Ze kunnen daarbij karton gebruiken. Een prima mogelijkheid om van lege dozen en verpakkingsmaterialen af te komen. Ga naar de website en download de uitleg waarin staat wat je nog meer nodig hebt om te kunnen beginnen. Daarnaast kan een kleurplaat worden gedownload.

Image
Mondriaanhuis Parijse Atelier. Foto: Mondriaanhuis
Mondriaanhuis Parijse Atelier. Foto: Mondriaanhuis

 

Nieuwe kindercolleges: Hoe word je landschapskunstenaar?

Van 11 april t/m 6 juni 2021 organiseert de MuseumJeugdUniversiteit een reeks nieuwe kindercolleges in het Mondriaanhuis en Museum Flehite. Met als thema: Hoe word je landschapskunstenaar?

2021 is het jaar van het landschap. In Amersfoort hebben Museum Flehite en het Mondriaanhuis dit voorjaar allebei een tentoonstelling met oude en nieuwe landschapskunst. Met twee kunstenaars uit de tentoonstellingen en een landschapsfilosoof ga je aan de slag rond het thema landschap. Je gaat met hen kijken naar de kunst in het museum en leert van alles over het landschap vroeger en nu. Ook ga je gaat naar buiten en zelf landschapskunst maken. Geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Uiteraard worden de colleges gegeven volgens de geldende covid 19-richtlijnen van het RIVM.

Online schilderworkshop

Voor volwassenen is er via de website van het museum een online schilderworkshop te volgen. Museumdocent Margot Peters legt in heldere stappen uit hoe je op een eenvoudige manier een landschap kunt terugbrengen tot de hoofdlijnen, net zoals Mondriaan dat deed. Pak je penselen, verf en schildersdoek of papier en doe mee!

 

Mondriaanhuis
Kortegracht 11
Amersfoort
mondriaanhuis.nl