Leon Keer - Jan & Grietje, 2020

Wanrooij Gallery Amsterdam

Leon Keer – Forced Perspective

Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert een overzichtstentoonstelling van Leon Keer. De Nederlandse mixed media kunstenaar is een meester van de optische illusie. De expositie Forced Perspective toont een kleurrijke selectie nieuwe schilderijen, sculpturen, installaties, anamorfische kunstwerken en Augmented Reality (AR). De galerie transformeert haar twee verdiepingen tot een surrealistisch universum.

Leon Keer - In Case of lost Childhood, 2020

Leon Keer is een internationale autoriteit op het gebied van anamorfose kunst. Hij speelt met perspectieven en laat zo geheel nieuwe werelden ontstaan. De kunstenaar heeft in opdracht talloze 3D muurschilderingen en straattekeningen gerealiseerd in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, Saudi-Arabië, Rusland, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. In Nederland werkte hij onder meer samen met het Fries Museum, Museum Arnhem, Rijksmuseum Amsterdam en Van Gogh Museum.

Augmented Reality

Pop surrealisme en nieuwe technologie vormen een grote inspiratiebron voor de kunstenaar. Met Augmented Reality kan hij kunstwerken tot leven brengen. In zijn werk probeert hij een maatschappijkritische boodschap over te dragen, met actuele onderwerpen als het milieu, sociale ongelijkheid en de leefbaarheid van de aarde. De kunstwerken weerspiegelen een fascinatie voor oude materialen en een tijdloos verlangen naar ongeschonden schoonheid.

Leon Keer - Shattering, 2020 - Helsingborg (Sweden)

Leon Keer woont en werkt in Utrecht en is al bijna 25 jaar actief als beeldend kunstenaar. Zijn autonome werk is gepresenteerd op toonaangevende kunstbeurzen als Art Miami, Moniker Art Fair London, SCOPE Basel en SCOPE New York. In 2018 is hij verkozen tot beste kunstenaar bij de Street Art Awards Benelux. Het omvangrijk oeuvre van Leon Keer is eind 2020 gebundeld in een eerste monografie, getiteld In Case of lost Childhood.

5 juni – 28 augustus 2021

Wanrooij Gallery